dijous, 5 de maig del 2011

Una proposta d’acció per a presentar als claustres

Per veure el bloc original clica aquí.

Amb l’objectiu d’informar, sensibilitzar i tractar de mobilitzar al conjunt de la comunitat educativa, per tal evitar el deteriorament de les nostres condicions laborals i treballar en la defensa de la qualitat en la educació pública, us proposo un conjunt d’accions que jo presentaré al claustre del nostre institut i que crec que podrien impulsar-se en tots els centres i municipis:

  1. Demanar l’aprovació del conjunt del Claustre d’un Manifest de rebuig de les mesures que vol portar a terme el departament d’ensenyament per enviar-lo a la consellera.

  2. Traslladar al Consell Escolar del Centre, a través dels nostres representats, la mateixa moció amb la mateixa intenció.

  3. Proposar al representant de l’ajuntament en el Consell Escolar del Centre i a la resta de representants de la comunitat educativa l’organització al municipi d’unaJornada en Defensa de l’Educació Pública. Aquesta jornada:

a) S’hauria de fer extensiva a tots els centres públics del municipi de tots els nivells educatius (infantil, primària, secundària i universitat).

b) Podria consistir en desenvolupar una jornada lectiva als carrers per mostrar la nostra feina, informar i sensibilitzar la població al respecte. Malgrat la planificació pugui ser complicada l’efecte crec que paga la pena.

  1. Elaboració d’un Full informatiu per poder donar a conèixer la situació a les famílies i al resta de la ciutadania. En aquest s’haurien de recollir breument les mesures que es pretenen imposar i les conseqüències que en tindrien sobre les nostres condicions laborals, el bon desenvolupament de la nostra tasca i la qualitat del conjunt del sistema.

  2. Fer visible la nostra oposició a l’exterior de l’institut i demanar la col·laboració en la difusió de les nostres reivindicacions al teixit associatiu i cultural de la ciutat.

  3. Organitzar un concurs d’idees, que es pot fer a partir de la divulgació del Full informatiu, entre l’alumnat i el professorat per dissenyar: un eslògan reivindicatiu (per poder fer una gran pancarta a l’exterior de l’institut), un logo (que podria servir per a fer una xapa, un adhesiu o un pin) i un cartell en defensa de l’Escola Pública (per a facilitar la difusió a les entitats del municipi).

  4. Tractar de coordinar-nos amb altres sectors de la Funció Pública per a tractar d’impulsar més endavant accions comunes.

  5. Demanar al conjunt de la Comunitat Educativa la difusió d’aquesta iniciativa per tal detraslladar-la a d’altres centres i municipis de Catalunya a través dels amics o els companys de feina i mitjançant el correu electrònic i les xarxes socials.

No cal dir que per poder portar a terme la major part d’aquestes accions es necessita del consens i la participació activa dels agents implicats. És un document obert i de màxims però ningú que no ho hagi intentat, mai podrà dir que no sabia què es podia haver fet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada